Φορτώνει...

Αμυγδαλωτά

Τα αμυγδαλωτά της Sugar Angel προέρχονται από ένα μοναδικό, παραδοσιακό, γαλλικό γλυκό φτιαγμένο στην Aix en Provence.

Ο μύθος λέει ότι δημιουργήθηκε για να γιορτάσει τον δεύτερό του γάμο, ο βασιλιάς Rene με την πριγκίπισσα Jeanne de Lorral το 1454. Σύμφωνα με την ιστορία, η πριγκίπισσα Jeanne, 22 ετών, ήταν στεναχωρημένη που παντρεύτηκε τον 45χρονο βασιλιά. Επινοήθηκε ένα αμυγδαλωτό γλυκό για να της φτιάξει το κέφι. Το γλυκό αυτό ονομάζεται calisson και πολλοί πιστεύουν ότι πήρε το όνομά του από την λέξη "Calin" που σημαίνει "αγκαλιά", αναφερόμενο στον καλό Rene που δημιούργησε το γλυκό για να αποπλανήσει τη νέα του σύζυγο. Η δική μας εκδοχή εμπλουτίζεται με όμορφα σχέδια και σχήματα.