Φορτώνει...

Λίγα λόγια για μένα..

Το πλήρες όνομά μου είναι Καλλιρρόη - Ηρώ Τσολάκη. Το Καλλιρρόη ποτέ δεν μου άρεζε κι έτσι είμαι για όλους η Ηρώ.

Γεννήθηκα το 1978 στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης, κατάγομαι από τα μαγευτικά Ζαγοροχώρια αλλά όσο ζω και θυμάμαι τον εαυτό μου, κατοικώ μόνιμα στην Θεσσαλονίκη.

Το 1996 έφυγα για σπουδές στο Λονδίνο όπου σπούδασα Προγραμματισμό & Ανάλυση Η/Υ, Δίκτυα και Τεχνητή Νοημοσύνη. Ο πατέρας μου ήταν 40 χρόνια έμπορος και πιθανόν παρόλο που πήγαινα να ξεστρατίσω με τους υπολογιστές, το εμπόριο φάνηκε ότι υπήρχε σαν μικρόβιο.

Εταιρείες στο εξωτερικό μου προσέφεραν θέση αφού τελείωσα τις σπουδές μου και το αρχικό σχέδιο ήταν να μείνω για πάντα εκεί. Όμως όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει λένε κι αυτό αποδεικνύεται καθημερινά.. Γυρνώντας στην Ελλάδα για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές μου, μου συμβαίνει τροχαίο ατύχημα βρισκόμενη μέσα σε ταξί και η θεραπεία μου κράτησε περίπου 2 χρόνια. Σαφώς και είχαν κλείσει όλες οι πόρτες στο εξωτερικό, σαφώς και δεν ξανάφυγα.

Πιστεύω ότι αντιπροσωπεύω τη φράση "Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού".. Αναζητώντας κάποια δουλειά πλέον στην Ελλάδα, έπεσα σε αγγελία από πολύ μεγάλη εταιρεία Catering στην Θεσσαλονίκη για τα γραφεία για την θέση της οργάνωσης και συντονισμού εκδηλώσεων. Η πρώτη μου σκέψη ήταν οτι δεν έχω να χάσω τίποτα, ας πάω για ένα τρίμηνο να δω αν μπορώ να τα καταφέρω, μέχρι να βρω αυτό που ψάχνω..

Το τρίμηνο τελικά έγινε 14 χρόνια.

Λάτρεψα τη δουλειά και το αντικείμενό της. Έπειτα από 14 χρόνια κι αφού χτύπησε για τα καλά η κρίση το 2010, άρχισα να είμαι απλήρωτη όπως ο περισσότερος κόσμος. Σε μια σκέψη ενός απογεύματος και μόνο και σε μια συζήτηση με μια φίλη, αποφάσισα ότι θέλω να κάνω κάτι δικό μου. Και όλα έγιναν αστραπιαία, μέσα σε 3 μήνες έκανα έναρξη στην εφορία, η φίλη έγινε συνεταίρος, στήσαμε τη σελίδα μας και αρχίσαμε να ψάχνουμε για συνεργάτες. Μου πήρε περίπου ένα χρόνο να καταλάβω τί γίνεται ώστε να δουλεύουμε σωστά. Μετά από ένα χρόνο περίπου και όταν αξιόλογησα πόσο σκληρός είναι ο ανταγωνισμός, πόση δουλειά χρειάζεται και ζύγισα τις προσπάθειες, ζήτησα από την συνεταίρο μου να αποχωρήσει.

Το μεγαλύτερο προτέρημα και ελάττωμά μου είναι ο αυθορμητισμός μου. Αυτός με οδήγησε στις μεγαλύτερες επιτυχίες και στην ανοδική εξέλιξη της δουλειάς μου, αυτός με οδήγησε και στα λάθη. Όμως πλέον γνωρίζω πολύ καλά την δουλειά μου και από την καλή και από την ανάποδη. Είναι πολύ κλισέ το ότι πρέπει να αγαπάς την δουλειά σου για να σου αποδώσει, αλλά πραγματικά ισχύει. Δεν υπάρχουν ωράρια στο ηλεκτρονικό εμπόριο, δεν υπάρχουν σαββατοκύριακα.

Σας είμαι ευγνώμων μέσα από την καρδιά μου που αγκαλιάζετε την προσπάθειά μου κάθε χρόνο και πιο πολύ. Όμως είναι ευγνώμων και στους συνεργάτες μου, γιατί χωρίς συνεργάτες επιχείρηση δεν υφίσταται.

Όσο πιο πολύ δουλεύεις και όσο μεγαλύτερη προσπάθεια καταβάλλεις, αυτό που κάνεις θα σου αποδώσει. Ακόμη και μέσα στην κρίση. Αυτή η ιστοσελίδα αυτό μου έδειξε. Όλες οι σπουδές μου, οι γνώσεις μου και η εμπειρία μου έχουν πέσει επάνω στην MyBoboniera και εύχομαι ότι εδώ θα παραμείνουν για να γίνομαι κάθε χρόνο ακόμα καλύτερη.


Ηρώ Τσολάκη